61% попуст на акупресурна масажа на глава, врат и раменици + моксибустија во вредност од 1000ден. по цена за само 390ден. во Студио АКУ САНА Скопје

-61%

Студио АКУ САНА
1000.00 
  390.00ден.
Кол:  

ОПИС НА ПОНУДАТА:

- Акупресурна масажа на глава, врат и раменици + гратис моксибустија 

- времетрање на масажата е 40 минути

- потребна е предходна резервација 

  

Според Традиционлната Кинеска медицина

сржта за сите заболувања и телесни тегоби лежи во пореметувањето на внатрешната енергија.
Нашата енергијаа е топла но понекогаш некој енергетски точки на телото се ладат.Ладните нозе и раце не предупредуват на тоа дека настанале блокади во телото :поголем дел од „ енергетските блокади“ настануват во пределот на стомаокот но и на другите места. Употребата на топлината во лечењето  на луѓето е најстара терапија.

 

Палење на лековити тревки

Како една од методите за лечење се препорачува  лечењето со мокса,при што се загреват одредени специфични подрачја и точки на телото.Моксибустијата настанала во Кина а самиот термин е од Јапанско потекло.

Елиминирањето  на влагата и ладнотијат од акупуктурните точки ја придвижува енергијата

Во комбинација со останатите техники на работа на телото како што се разните масажи(tuina , shiatsu ,Thai масажи) се постигнува значителен тераписки е ефект,а може да се корсити и како не зависна терапија.Крајна цел на моксибустијата отсртанувањето  на влагата, и ладнотијата од акупунктурните точки како и од мердијаните. Овозможување на нормален тек на животната (енергија qi), Поборување на крвотокот .Подигнување на колабирираната Yang енергија.

Додавање на енергија

Самиот третмане многу едноставен .Стапчињјата со мокса  се долги 20 цм и дебели се во пресек 1,5 цм.Со запаленеите спачиња се загреват  одредени акупуктурни точки. За време на треманот клијнетот чувствува пријатна топлина на деловите на телото кој се загреват ,телото автоматски  се опушта а може да се јави и поспаност

  

ШТО Е АКУПРЕСУРНА  МАСАЖА ?

Станува збор за комбинација на масажа, акупресура и останати техники за манипулацијана телото .Ова масажа  делува благодарение на примената на притисок на акупунктурните точки, мердијаните, мускулите, нервите при тоа отстрануваеки ги блокадите кои го спречуват нормалното движење на енегијата КИ или qi.
Со отстранувањето на споменатите блокади организмот се враќа во рамонтежа со што се подобрува  состојбата на здравје и виталност медицинската  акупресуна масажа  е најприкладна за ублажувањето на хроничните болки, пореметувањата на мускулно коскениот систем и стрес поврзан со пореметувањата кој влијаат  на пробавниот  и дишниот систем .Оваа масажа ги третира и болките  во вратот, рамениците, грбот, ишиас,болки во нозете,тениски лакат. Бидејки со  оваа масажа се подобрува движењето и протокот на qi енергијата,третманот често делува поволно на целото тело.

 Позитивни  ефекти на акупресурната  медицинска масажа:

- Опуштењето на телото  и ослободувањето од стресот
- Потикнување на само излекување
- Помага при надминување на болните синдроми во телото ( грб, кичма , рамен појас  итд)
- Јакнење на имунитетот
- Детоксификација на телото
- Побрувањето на варењето во организмот
- Подобрувањето на циркулацијат во организмот
- Благотворно влијане на нервниот систем
- Помага при несоница
- Ослободување од главоболки

ЗА КОМПАНИЈАТА:

  


 

 

 

УСЛОВИ НА ПОНУДАТА:

- Купонот можете да го искористите во рок од 30 дена.
- Купонот може да се користи со претходна резервација
- На располагање има неограничен број на купони
- Купонот за услугата/производот се купува на сајтот на ekolektiva.mk.
- Доколку Ви предложат да платите на лице место, Ве молиме известете не на маил contact@ekolektiva.mk или на тел.078 236 174.
- За повеќе информации јавете се на 078 236 174

Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

ЗА КОМПАНИЈАТА:

Студио АКУ САНА Скопје 

ул:Букурешка 12-6 населба Тафталиџе 1 наспроти Хрватка Амбасада

др. Дејан Стевановиќ

 

Локација на GoogleMap .